You are currently viewing 15 SEO tips voor je website

15 SEO tips voor je website

  • Post author:
  • Post category:Marketing

Een website maken is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Maar bezoekers of klanten binnenhalen? Dat is een heel ander verhaal. Veel studenten met een website worstelen met online zichtbaarheid en krijgen hun website nooit écht van de grond. Hoe zorg je ervoor dat je goed te vinden bent op internet? En dat je website elke maand weer nieuwe bezoekers of klanten binnenhaalt? Dat kan heel goed met SEO. Een methode om je website te optimaliseren voor zoekmachines, zodat je vindbaar bent op de zoektermen waar jij op gevonden wilt worden. 

Hieronder vind je 15 praktische tips die jou verder kunnen helpen met SEO zodat jij jouw website een boost kan geven:

  • Is de URL duidelijk?
    De URL moet er duidelijk uitzien, niet cryptisch. Zo zorg je ervoor dat klanten en zoekmachines duidelijk weten op welke pagina ze zitten. Zorg er verder voor dat je URL zo kort mogelijk is (maar toch duidelijk), de gemiddelde hoeveelheid letters van Google ’s first page results URLs is 66.

  • Zorg voor relevante content door de juiste context te implementeren.
    De door jouw gekozen keywords staan op je pagina en de pagina is relevant voor het gekozen onderwerp. Zorg ervoor dat keywords natuurlijk overkomen, dus niet te vaak of te spammy. Belangrijk is dat de keywords op plekken als de meta tags, image alt tags, etc. komen.


  • Zorg ervoor dat je naast je hoofd keywords, verwante keywords gebruikt.
    Hierdoor krijgt je pagina een natuurlijkere uitstraling en voorkom je herhaling van keywords.

  • Zorg dat je de meta tags op je site invult.
    Ofwel de meta titel en omschrijving tags van je productpagina. Voor de meta titel geldt een maximale hoeveelheid letters van 70, voor de meta omschrijving een hoeveelheid van 160.

  • Zorg ervoor dat je je webpagina analyseert en test op snelheid.
    Hieronder staan linkjes die jou kunnen helpen de snelheid van je webpagina te analyseren
    https://www.thinkwithgoogle.com/feature/testmysite
    https://tools.pingdom.com
    https://developers.google.com/web/tools/lighthouse

  • Verbeter laadsnelheid.
    Door o.a. afbeeldingen van meer dan 200kb te verkleinen, en door te kijken waar je kan verbeteren a.d.h.v. uitkomsten van de webpagina analyse.

  • Check of je webpagina mobiel vriendelijk is.
    https://search.google.com/test/mobile-friendly
    Zorg ervoor dat de site zich automatisch aanpast op grootte voor alle apparaten en dat het een mobielvriendelijke navigatie voor gebruikers heeft.

  • Zorg voor gebruiksvriendelijke code op je site en los errorcodes op.
    https://validator.w3.org/
    Deze website achterhaalt of er fouten in je HTML code zitten

  • Voorkomt teveel advertenties.
    Advertenties kunnen spammy en/of agressief overkomen. Sites met veel advertenties worden soms laag in de peiling geplaatst door Google.

  • Zorg ervoor dat de content van je webpagina leesbaar is voor een groot publiek.
    Denk hierbij aan eenvoudig taalgebruik en zinsstructuren. Het moet te lezen zijn voor o.a. leerlingen van 13-15 en ouder. Hiernaast is het zo dat de gemiddelde Google first page result ongeveer 1.447 woorden bevat.

  • Zorg ervoor dat site navigatie gemaakt is van tekst links.
    Dus niet van afbeeldingen. Google kan afbeeldingen niet goed aflezen waardoor interne pagina’s haast onzichtbaar worden.

  • Voeg tekst links toe van interne pagina’s die je wilt laten zien aan zoekmachines en bezoekers aan de home pagina.
    Op deze manier weet Google welke pagina’s belangrijk zijn en welke pagina’s moeten worden meegenomen in Google ’s resultaten.

  • Voeg een robots.txt toe aan de hoofdmap van je website.
    Dit kan je doen als je webpagina’s hebt waarvan je niet wilt dat Google ze ziet. Wanneer je geen webpagina’s hebt die je wilt verbergen is een robots.txt map niet nodig.

  • Gebruik canonical tags voor duplicaten content.
    Wanneer je webpagina’s met dubbele inhoud hebt, is het voor Google makkelijker om te weten welke webpagina de originele is door een canonical tag toe te voegen. Hierdoor raakt Google niet in de war en zorg je ervoor dat je webpagina’s wel geïndexeerd worden.